Asociatia Zi de Bine

Asociatia Zi de Bine

Fii #prietencurareș

Status: Fundraising

De Giving Tuesday ești invitat la party! Să fii #prietencurareș! Să fim comunitate pentru el! Strângem bani pentru o zi plină de activități senzoriale speciale, pentru salinoterapie și alte terapii complementare

[ Show more ]
50.89% Complete

5,089 RON

Sumă:

1

Galantomi:

46

Donații:

10,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

O felie de pâine proaspătă, cu unt și gem de vișine de casă. Iei o îmbucătură și minunea aia de gust te face să o rogi pe mama să îți mai facă rapid una.

 O răpăială de vară care transformă strada în șirag de băltoci. Le ferești, le sari, iar mai ocolești când ești atenționat „Să nu carecumva să-ți murdărești geaca nouă!” Eh, dar la urma urmelor, dacă s-o murdări ce-o fi? Înainte, cu viteza luminii!

 O zi de naștere fix cum ai visat! E întrecere de spart baloane cu prietenii, cine asurzește primu’ câștigă! E cu piñata umplută cu bomboanele tale preferate și apoi și tortu’ cu minioni. La final, adulții sunt deja în altă cameră și rămâi doar cu prietenii, filmele Disney și floricelele. La culcare, după ce a plecat toată lumea, cu ultimele puteri te agăți de gâtul ei și-i mulțumești tare că a fost fantastic! Și mama îți dă înapoi atenție, mângâiere, grijă și iubire. Tot ce-ai vrut de ziua ta și mai mult!

 Așa ar trebui să se bucure orice copil de ziua lui, măcar o dată-n viață! O petrecere din aia, una și bună! Pentru Rareș e puțin mai complicat… Totul e puțin mai complicat… Pe 5 decembrie, când va împlini 9 ani, nu va avea parte nici de baloane care fac mult zgomot, nici de muzică dată tare, „scandal” și nebunii. Nici măcar de prieteni, dacă nu vei fi tu #prietencurareș de ziua lui.

 Dar și dacă vei fi… vei avea cel mai special prieten din România. Ca el mai sunt doar 5 copii în toată țara (conform statisticilor). Un băiețel cu un sindrom extrem de rar, numit Allan-Herndon-Dudley sau Deficienţa MCT8. Leac nu are și fiecare zi de naștere care trece e o minune în sine. Doi ani i-a dat doamna doctor care a reușit să-l diagnosticheze și iată-l că face anul ăsta 9 ani! Hai cu noi și ajută-ne să-i dăruim o zi cu adevărat specială! La fel de specială cu el!

 Îi spunem „petrecere senzorială”. Asta vine de la atelierele senzoriale pe care Rareș le iubește. Sunt printre puținele ocazii de socializare pe care le are și chiar dacă nu poate vorbi și nu poate alerga, îi licăresc ochii când vede alți copii cu care poate interacționa. De fapt, prima dată când a stat drept în scaun a fost în prezența altor copii, la joacă, așa cum o înțelege el. Ca să vezi ce înseamnă puterea lui „împreună”.

 De acest Giving Tuesday ești invitat la party! Să fii #prietencurareș! Să fim comunitate pentru el! Strângem bani pentru o zi plină de activități senzoriale speciale, ba ne gândim și la salinoterapie în singura salina senzorială din București și alte terapii complementare pe care le poate face pe termen mai lung. Că așa e fain, să primește cadouri care te țin!

 E știință: când dăruiești, omul care primește darul tău e fericit, iar fericirea lui se întoarce imediat și negreșit la tine. Creierul uman e alcătuit în acest fel magnific care activează bucuria de a dărui. Hai cu noi în Circuitul Binelui. De zilele Giving Tuesday (știai că încep azi și țin până marțea viitoare?)! De ziua lui Rareș! Și-n orice zi de Bine!