Cel mai frumos cadou de ziua mea

 

Dan Creța Asociatia Zi de Bine

40.9% Complete
2,045 RON
Sumă strânsă
5,000 RON
Target
15
Donații
Vreau să fac o donaţie!

 

În ultima vreme, mă privesc în oglindă mai des decât înainte. Se întâmplă atunci când mă uit la bărbatul care a devenit fiul meu. David are aproape 19 ani și mă văd în el. Mult. OK, e mai arătos ca mine, grație mamei lui. Dar îmi seamănă în foarte mare măsură. Are deja înălțimea mea. Și alura. Umorul e și el acolo, și sensibilitatea. Mă rog, și părțile bune și cele mai puțin bune. Mă surprind uneori că mă emoționez când îi remarc gesturile, reacțiile, temerile sau opiniile puternice în legătură cu lucruri despre care simțim la fel. Ideea e că mă regăsesc în el din ce în ce mai mult. Avem aceleași gusturi muzicale. Trăiește intens toate întâmplările. E un tip fain și de treabă. E ușor de iubit. Nouă, părinților, ne place mult de el. Însă, ca să fiu sincer, până în urmă cu ceva timp credeam că nu vom ajunge să îl înțelegem pe deplin, sau că nu vom reuși să ne înțelegem foarte bine cu el. Adolescența a fost o perioadă frumoasă, dar și cu momente dificile în care ne-am făcut multe griji. Ne-a fost frică să nu cadă pradă tentațiilor și pericolelor despre care toată lumea vorbește cu teamă: droguri, alcool, anturaj nepotrivit sau situații care pot duce la violență și infracționalitate. A trecut cu bine și de aventurile de căutare a adrenalinei în viteză și sporturi extreme și de toate celelalte ispite ale vârstei. Adolescenții sunt imprevizibili, fragili și vulnerabili. Și nu toți au privilegiul să trăiască în familii care le oferă dragoste, înțelegere, încredere, echilibru și siguranță. Coordonatele pozitive și valorile morale necesare pentru o dezvoltare armonioasă. Noi am avut grijă. Și am căutat mereu căi de comunicare. Poate că am avut și noroc. Dar, din păcate, alții nu au această șansă. Și, de fapt, despre asta vreau să vă vorbesc. Să vă rog să donați o mică sumă, atât cât puteți, către o echipă magică și dedicată care a realizat un proiect unic în România: Centrul de Recuperare și Educație împotriva Adicțiilor pentru Adolescenți și Tineri din Voila, pe scurt CREAATiV.

 

Fiecare copil este unic. Iar atunci când viața îl pune la încercare are nevoie să primească sprijinul cel mai potrivit. Pentru copiii cu dependență de droguri, etnobotanice sau diferite alte asemenea substanțe, ajutorul este vital și acordarea lui reprezintă o chestiune extrem de delicată. Copiii și adolescenții au nevoie de o abordare mai altfel, din partea unor oameni care știu ce fac, într-un mediu sigur și prietenos, unde să găsească înțelegere și căldură sufletească. Iar acum există un astfel de loc unde aceste suflete tinere au șanse reale de a reveni pe drumul bun și luminos. Un loc în care să găsească toate motivele de întoarcere la o viață normală și frumoasă. Acest loc este Centrul de Recuperare și Educație împotriva Adicțiilor pentru Adolescenți și Tineri din Voila. Centrul a fost amenajat în cadrul Spitalului de Psihiatrie Voila de lângă Câmpina de către Asociața Zi de Bine împreună cu cei mai buni specialiști din domeniu. Copiii care ajung acolo și oamenii care îi ajută au nevoie de sprijinul nostru, al tuturor! Haideți să punem mână de la mână.


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

În fiecare lună, peste 1 milion de români își serbează ziua de naștere sau de nume. Cum ar fi dacă fiecare dintre ei ar da acestei aniversări [Alt] SENS?

12 cauze sociale, câte una pentru fiecare lună a anului. Milioane de sărbătoriți care, de ziua lor, fac cinste. Fă-ți cinste cu BINE! De ziua ta ajută un OM să se ridice!

 

I-am spus CREAATiV.

Un spațiu sigur, fresh, unde tinerii pacienți cu adicții pot să aibă parte, pe lângă tratament medical, de intervenții de psihoterapie, de reconectare cu familiile lor, ergoterapie, sport și art-terapie.

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună. Și, când se întâmplă așa, îți dai seama că acesta este, poate, cel mai fr

 

15 Donații

Anonymous

30 RON
20 Mar 2024
La multi ani si să ai parte de tot binele din lume!
19 Mar 2024

Anonymous

30 RON
19 Mar 2024
Să fie de folos!
19 Mar 2024

Anonymous

100 RON
Transmit un gând de incurajare copiilor, tinerilor și părinților care trec prin astfel de momente dificile. Nu sunteți singuri! Recuperare rapida!
15 Mar 2024
11 Mar 2024
Toți copiii ar trebui să fie fericiți
10 Mar 2024

Anonymous

100 RON
Mult succes !
09 Mar 2024

Anonymous

200 RON
Pentru cei cu adictii care vor sa ajungă la o viață normală.
09 Mar 2024
105 RON
Pentru o șansă în plus unor copii care merită să fie bine
09 Mar 2024

Anca & Ionut

150 RON
La mulți ani, Dane!
09 Mar 2024
Îmi doresc sa fie bine …!
09 Mar 2024
La mulți ani, Dan Creța și, la multe asemenea inițiative!
09 Mar 2024

Gheorghe Pavel Albu

500 RON
Să fie de bine!
09 Mar 2024
Oamenii buni trebuie sa nu se simta niciodata singuri :)
09 Mar 2024
Dan Creța : Asociatia Zi de Bine
Cel mai frumos cadou de ziua mea