Cel mai frumos cadou de ziua mea

 

Gabriel Hort Asociatia Zi de Bine

22% Complete
330 RON
Sumă strânsă
1,500 RON
Target
2
Donații

Și anul acesta, zoua mea de naștere, nu este despre mine. Este despre unul dinte cei mai iubiti căței din univers. Primul meu cățel, și cel mai iubit dintre toți cățeii. ( Jazzy, Tasha, sper sa nu va citească cineva acest post, și pe voi vă iubesc.)

De mic, chiar foarte mic, câinii nu reprezentau pentru mine un pericol, nici măcar cățeii vecinilor, nici măcar cățeii care aveau grija de oile ciobanilor. Pericol eram eu pentru părinți. Binenteles, am ajuns prin 90’ mușcat de gât de cățelul vecinilor, nu de fund ca soramea’. Doctorul spunea ca mai era 1 cm și eram un super înger. Și culmea, in loc sa ma cumințesc și sa fiu mai rezervat in privința patrupedelor, eu le iubeam și mai mult, și mai mult. Alta data o sa va povestesc și de cimitirul muștelor, dar asta poate cu alta ocazie. 

Dar sa revenim la cel mai iubit cățel din tot universul. Haiduc. Un nume pe care l-a purtat cu demitate și l-a caracterizat in mare măsura. Doar ca el nu fura de la bogați pentru cei săraci, ci in schimb ajuta pe cei mai slabi și neajutorați atunci când cei mai “tari” abuzau de puterea lor. Ma însoțea tot timpul la grădinița, iar la prânz era din nou in fata ușii și ma conducea spre casa. Asta când nu era preocupat sa meargă cu mama la magazinul din colț. Țin minte și acum cum niște gâște gălăgioase, agresive și perverse îmi făceau viața un calvar, dar Haiduc era acolo. Era suficient sa îl strigi și știa care e problema și mai ales care este rezolvarea. Era și el mândru, țanțoș, eram și eu mândru de un super câine. Haiduc a adus bucurie, dragoste și cred ca m-a format și pe mine intr-o oarecare măsura pentru drumul pe care îl am de parcurs in aceasta viața.

Din păcate nu a murit de adânci bătrâneți, însă a fost acolo și și-a îndeplinit misiunea. A avut parte de toate cele creștinești, am dat de pomana copiilor de pe strada (clătite și limonada făcute chiar de mine, in propriul laborator. La un moment dat am început și o mică afacere cu vecinii de vârsta mea, păcat ca nu m-am ținut de ea. Era tot in perioada când își lansau afacerile Țânțâreanu, Vîntu, Cataramă și mulți alții).


Oricum, am fost distrus, trist,frustrat plus încă multe altele. Următorii mei 5 căței, tot Haiduc se numeau, și nu era o lipsa de inspiratie. Acum câțiva ani a murit și ultimul Haiduc al familiei. Dar nici unul nu s-a ridicat la nivelul Haiduc-ului haiduc. Dar ne-am promis și l-am rugat atunci pe Dumnezeu ca Haiduc sa ma călăuzească și când o sa vina vremea mea spre cealaltă lume. Și știu ca așa se va întâmpla. Dar pana atunci avem multe lucruri de făcut și aici o sa am nevoie și de ajutorul vostru. La fel ca și anul trecut, am ales sa îmi donez ziua de nașterere asociației @Zile de Bine.


Câinii sunt loiali, plini de compasiune, blânzi și drăguți. Dar pot fi mult mai mult decât atât. Pot fi salvatori, eroi, îngrijitori, constructori de încredere și, după cum se vede, parinți-salvatori.

E încă unul dintre zecile de În Aprilie, la #ZiDeBine facem #HAMtrenamentPetruViață - amenajăm un teren de antrenament, cu obstacole cu tot, pentru cainii salvatori. Și ne prinde bine orice mână de ajutor!?


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

În fiecare lună, peste 1 milion de români își serbează ziua de naștere sau de nume. Cum ar fi dacă fiecare dintre ei ar da acestei aniversări [Alt] SENS?

12 cauze sociale, câte una pentru fiecare lună a anului. Milioane de sărbătoriți care, de ziua lor, fac cinste. Fă-ți cinste cu BINE! De ziua ta ajută un OM să se ridice!

 

Toată viața s-a străduit să fie bun. De multe ori, totuși, n-a reușit. Căci, la urma urmelor, era doar un om. Nu era câine.
Pentru câinii salvatori strigăm „Hai SUS!” în Aprilie. Pentru aceste animale formidabile care ne pot găsi atunci când nimeni n-are cum să ajungă la noi în caz de nevoie. Sunt formidabile ființe și de data asta, ele au nevoie de ajutorul nostru. Au nevoie de un teren de un antrenament, de un loc special în care să se poată pregăti pentru a interveni în misiunile de cautare si salvare. Amenajam terenul cu obstacole si-i echipam pe prietenii lor, oamenii, cu aparatura necesara in interventiile de urgenta. In aprilie ne pregatim de #HAMtrenament pentru viață.

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună. Și, când se întâmplă așa, îți dai seama că acesta este, poate, cel mai fr

 

2 Donații

22 Apr 2021

Cosmin

300 RON
🙏
19 Apr 2021