Ce m-ar foarte, foarte bucura de ziua mea :)

 

Anamaria Lembrău Asociatia Zi de Bine

100% Complete
500 RON
Donations raised
500 RON
Target
3
Donations

Mai întâi, trebuie să recunosc: sunt dintre cei cărora le place și ziua lor, și de ziua lor, iar bucuria asta a rămas valabilă și de la 40 încoace (ceea ce am decis că e un lucru bun suplimentar:).

Sigur, și cadourile de ziua mea sunt foarte OK, n-o să pretind fățarnic altminteri, dar bucuria a mai mare vine din vorbit cu unii oameni cu care tot zici de un an, doi, trei "Hai să ne vedem la o cafea, uite cum trece timpul!!" și tot nu apuci. Ați observat? De ziua oamenilor, ți se face dor de oamenii sărbătoriți și, dacă reușești să vorbești cu ei, e bucurie din toate sensurile. De fapt, e giratoriu de bucurie.

Tuturor ni se face dor. De oameni, de locuri, de lucruri, ba chiar și de noi de odinioară. Sunt doruri pe care le alini simplu: pui mâna pe telefon, zici, vorbești. Sunt altele care nu trec și, cu puțin noroc, învceți să te împaci și să trăiești cu ele.

Și mai sunt cele care au nevoie de ajutor la alinare. 100 de doruri ale celor mulți plecați din țară? cred că pot fi și o mie: dor de copii rămași, de bunici, de părinți, de prieteni, de cuvinte rostite pe care le înțelegi în toate profunzimile lor, de pufuleți, de orez cu lapte și cu scorțișoară, de strada pe care ai învățat să mergi cu bicicleta...  

Pentru alinat măcar 100 dintr-un milion de doruri posibile ale celor plecați din și-ale celor rămași în țară îmi dăruiesc ziua de naștere.

Ar fi un dar minunat dacă, de ziua mea, ai dona către acestă cauză.

Mulțumesc!

La mulți ani și ție, oricând ți-ar fi ziua de naștere! <3Read the story below or recommend this campaign to your friends.

in benefit of

In fiecare luna, peste 1 milion de romani isi serbeaza ziua de nastere sau de nume. Cum ar fi daca fiecare dintre ei ar da acestei aniversari [Alt] SENS?

12 cauze sociala, cate una pentru fiecare luna a anului. Milioane de sarbatoriri care, de ziua lor fac cinste. Fa-ti cinste cu BINE! De ziua ta ajutam un OM sa se ridice!

 

SUSŢIN PROIECTUL

100 de Doruri

Multi oameni pleaca departe si nu se mai intorc nici macar la copiii sau parintii lor. Sunt sate intregi care se destrama... Ramâne însă DORUL. Ce i-ar face pe toti sa se adune din nou, impreuna?

In Iunie, Asociatia Zi de BINE impreuna cu Asociatia Lume Buna lanseaza proiectul 100 de Doruri

Copiii din Corlatel cu parintii plecati la munca in strainatate aduna 1000 de oameni pentru a transforma 100 de doruri in 10 repere ale lui ACASA. Ei marcheaza fizic un traseu al identitatii satului lor si primesc biciclete pentru a-l inaugura printr-o stafeta in care strabat impreuna peste 1000 de km care-i apropie simbolic de cei aflati departe.

„Mi-e dor de… sau n-as putea trai fara”- care sunt acele legaturi concrete, punti peste timp si spatiu, care-i tin aproape pe corlateni oriunde ar fi? Copiii vor chestiona intreaga comunitate, de aici si de departe, pentru a afla ce-i uneste pe toti.

Intr-o serie de  ateliere, ei vor lucra cu aceste raspunsuri si le vor distila pana obtin 100 de doruri-esenta a identitatii satului lor. Le vom grava pe 10 discuri mari din metal – repere vizibile pe care le vom amplasa in 10 puncte strategice

Prin stafeta pe biciclete, copiii  conecteaza  spatial  aceste repere temporale si afective ale satului realizand un traseu cultural- identitar. Il vom inaugura de Rusalii -ziua satului Corlatel- printr-un eveniment pentru intreaga comunitate.

Copiii din comuna Corlatel, judetul Mehedinti dau un exemplu de cum pot reconstrui spiritul comunitatii lor in jurul a 100 de doruri care insumeaza tot ce e mai important si valoros pentru cei de aici si de departe. In urma raman 10 repere fizice, vizibile, indestructibile care marcheaza un traseu cultural-identitar ce-i va face pe corlateni, oriunde s-ar afla, mandri de radacinile lor.

 

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună. Și, când se întâmplă așa, îți dai seama că acesta este, poate, cel mai fr

 

3 Donations

La multi ani, a noastra! Sa tot faci/scrii bine!🤗
05 Jun 2021
La multi ani! Sa primesti ce iti doresti si chiar putin mai mult de atat!
02 Jun 2021

Lizuca Pui :)

150 RON
01 Jun 2021