Diana Zamfir - Asociatia Zi de Bine

Cel mai fain cadou de ziua mea :)

600 RON Donatii stranse
60% Complete
1,000 RON Target
4 Donatii
Vreau sa fac o donatie!

 

Cel mai frumos dar pe care mi-l poți face este să fii alături de mine și, în loc să îmi faci un cadou, să donezi banii către acestă cauză: Centrul Blondie - Centru de recuperare pentru copiii "uitați" în spitale.

Despre proiect: "Centrul Blondie, pe care, cu ajutorul vostru, il vom putea amenaja pana pe 31 Martie e spatiul din afara spitalului in care copiii pot fi ingrijiti de personal de specialitate, pana cand starea lor va fi suficient de buna incat sa se poata intoarce acasa in siguranta. In absenta acestui loc, copiii ajung adesea in familii care nu sunt pregatite pentru complexitatea situatiei sau nu au conditii suficient de bune incat sa-l mentina pe copil in siguranta. Adica in viata.

Conform datelor Centrului National pentru Statistica si Informatica in Sanatatea Publica, pentru un sfert din bebelusii care nu au mai apucat prima aniversare, decesul a survenit dupa externarea din maternitate. Aceeasi statistica arata ca dintre copiii care au murit in primele luni de viata, 142 stateau intr-o camera in care mai locuiau chiar si inca alte 8 persoane, iar in cazul a 28 de copii, malnutritia a fost factor favorizant al decesului.

De multe ori medicii prefera sa-i mai tina putin in spital. In felul acesta insa, copii aflati in stare grava, pe liste de asteptare, nu ajung sa beneficieze de interventiile medicale de care au nevoie, caci paturile sunt deja ocupate. Numai de la inceputul acestui an pentru 11 copii aflati pe liste de asteptare calatoria prin viata s-a incheiat.

Ajuta-ne sa deschidem Centrul Blondie, sa le putem oferi o oaza de bucurie si siguranta copiilor care pot urma tratamentul in afara spitalului iar celor aflati pe listele de asteptare, o sansa la viata.

Marian s-a nascut cu o malformatie cardiaca si operat pe cord, la cateva saptamani de la nastere. Recuperarea a fost grea, dar la 2 luni de la interventia complicata care i-a reparat inimioara mica, Marian a plecat acasa in Caracal. "Am explicat parintilor cat am putut de clar ca orice viroza il poate omori si ca Marian nu trebuie sa stea alaturi de ceilalti copii ai familiei", spune dr. Catalin Cirstoveanu, seful Sectiei de Terapie Intensiva Nou-Nascuti de la Spitalul Marie Curie. "Nu m-au ascultat. Dupa cateva zile m-au sunat parintii din ambulanta sa il primim inapoi ca a racit si e in stare grava. L-am primit si cu eforturi uriase, am reusit sa il stabilizam si sa il trimitem acasa. Iar am explicat parintilor ca trebuie sa fie foarte atenti si ca Marian nu se va mai face bine a doua oara. La cateva zile, Marian a murit.""


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Asociatia Zi de Bine

In fiecare luna, peste 1 milion de romani isi serbeaza ziua de nastere sau de nume. Cum ar fi daca fiecare dintre ei ar da acestei aniversari [Alt] SENS?

12 cauze sociala, cate una pentru fiecare luna a anului. Milioane de sarbatoriri care, de ziua lor fac cinste. Fa-ti cinste cu BINE! De ziua ta ajutam un OM sa se ridice!

 

MARTIE: Centru de recuperare pentru copiii "uitați" în spitale

Un centru de recuperare a copiilor abandonați în spital, a celor care provin din familii cu probleme sociale, care au suferit intervenții chirurgicale complexe sau care au nevoie de un mediu atent controlat pentru o perioadă de timp, după externare. Casa BLONDIE e un centru de tranzit, un spațiu temporar în care acești copii se întremează, își recapată forțele înainte de a merge spre “casă”.

4 Donatii

15 mar 2020
08 mar 2020
Sa fie bine!
06 mar 2020
05 mar 2020