#SCUTPENTRUSPITALE Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov

Status: Finantat

Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie de coronavirus.  COVID-19 a contaminat peste 500.000 de persoane în întreaga lume. În astfel de momente, capacitatea de a reacționa prompt cu personal medical bine pregătit care are la îndemână echipamente și materiale necesare actului medical sunt esențiale.

Suma:

20,565 RON

Galantomi:

1

Donatii:

188

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie de coronavirus.  COVID-19 a contaminat   peste 500.000 de persoane în întreaga lume. În astfel de momente, capacitatea de a reacționa prompt cu personal medical bine pregătit care are la îndemână echipamente și materiale necesare actului medical sunt esențiale.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov deservește anual mai bine de 30.000 de pacienți, cu peste 25.000 consultați în Camera de Gardă. În această perioadă spitalul se află în curs de reabilitare, ceea ce înseamnă că funcționează deja la jumătate din capacitate. Poate îngriji maximum 62 de persoane cu diferite afecțiuni. În cazul probabil al creșterii numărului de persoane infectate, cele 3 saloane pregatite special pentru COVID-19 sunt insuficiente. În ele ar încăpea doar 10 pacienți. Spitalul  are nevoie de cel puțin 4 containere în care să se amenajeze camera de primire urgențe, ambulator de specialitate și saloane de spitalizare de zi.  De asemenea, e nevoie URGENT de teste diagnostic, dezinfectați, echipamente de protecție pentru medici.

UPDATE:

Am extins #Scutpentruspitale si pentru spitale din Petroșani, Sinaia, Rădăuți, Craiova, Buzău, Suceava, Târgu Mureș, Brașov, Câmpulung și București.

Campania de strângere de fonduri #scutpentruspitale continuă atât cât va fi nevoie, în încercarea de a-i proteja pe cei aflați în linia întâi, cei mai expuși dintre noi: medici, asistente, brancardieri. Asociația face apel la comunitățile locale, cetățeni și companii, să ajute așa cum pot, prin donații de materiale, donații în bani sau fundraising voluntar prin platforma Galantom.ro, din care va achiziționa echipamentele necesare și le va trimite spitalelor.