Asociatia Zi de Bine

Asociatia Zi de Bine

VORBĂREȚ

Status: Fundraising

Luna asta, facem un Centru de Logopedie în Râmnicu Vâlcea, alături de Asociația AVA.

Da, e despre logopedie. Despre vindecarea vorbirii și gestionarea emoțiilor. Despre terapie prin vorbire. Despre un start bun în viață.

[ Show more ]
14.513333333333% Complete

2,177 RON

Sumă:

10

Galantomi:

18

Donații:

15,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

În ţara noastră sunt 400.000 de copii cu tulburări de pronunţie, conform Centrului de Resurse Educaţionale. De fapt, corect ar fi să spunem că atâția sunt estimați. În realitate, nu există destui logopezi pentru ca fiecare copil să primească o evaluare. Majoritatea școlilor și grădinițelor nu au un logoped, așa că nimeni nu îi depistează pe copiii cu astfel de probleme. Și, deși toți învățătorii au un număr de copii la clasă care nu pronunță bine diverse sunete, puțini se gândesc că e ceva musai de corectat, că nu va trece de la sine sau că va avea un impact semnificativ pentru viitorul lor.

„Sa-lam să-sesc! SSSa-laaam sssă-sssesc!” Și o dată și de două și de zece ori, până ce o țară întreagă fu vrăjită de cea mai dulce dintre neputințele copilăriei - stâlcirea cuvintelor.

Dar „s”, „ș”, „r”, „g”... nu sunt doar litere simpatic de greu de pronunțat. Pentru unii copii sunt tulburări de vorbire. Și când profesorul nu aude ce vorbești și te pune în ultima bancă, unde molfăi cuvinte sub bărbie până te trezești că ai terminat clasa a IV-a, când colegi răutăcioși râd de felul în care pronunți și te-au poreclit „Gângavul”, câteva sunete necorectate la timpul lor pot deveni motivul pentru care nu-ți place școala, nu ești apreciat de profesori și nu ai prieteni. De aici și până la a deveni un adult cu anxietăți de interacțiune socială mai sunt doar câțiva pași.

Da, despre logopedie e vorba. Despre vindecarea vorbirii și gestionarea emoțiilor. Despre terapie prin vorbire pentru câteva zeci de copii cu tulburări de vorbire. Despre un start bun în viață. Luna asta, facem un Centru de Logopedie în Râmnicu Vâlcea! Alături de Asociația AVA.