Asociatia Zi de Bine

Asociatia Zi de Bine

GENERAȚII LA CALCULATOR

Status: Fundraising

Decembrie- la Zi de Moldova dotăm Școala gimnazială din Șcheia cu un laborator de informatică pentru ca oameni mici și mari să învețe competențele necesare pentru a nu rămâne în urmă cu vremurile și oportunitățile.

[ Show more ]
0% Complete

0 RON

Sumă:

0

Galantomi:

0

Donații:

10,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Dacă ți se pare că ai mai auzit de Șcheia (da, cu „Ș”) chiar așa e. În luna noiembrie, am luat țara la kilometru pe ruta București - Suceava cu destinația Șcheia, unde am amenajat și dotat două săli de sport la școlile gimnaziale din comună, în care învață niște sute bune de copii. O lună de zile am avut ocazia să stăm de vorbă cu profesorii și copiii lor, să aflăm povești de viață nu chiar simple, dar și să descoasem visuri de mai Bine.

Așa am aflat despre programul „A doua șansă” - un fel în care școala deservește comunitatea și după terminarea celor 8 clase. Pentru mulți tineri din Șcheia care au fost nevoiți să întrerupă școala, mulți dintre ei plecând și apoi întorcându-se din străinătate, este o a două șansă la educație, integrare și găsirea unui loc de muncă. Un program atât de fain, cu profesori atât de dedicați, încât am hotărât să mai poposim o lună.

Așadar, în decembrie, la Zi de Moldova, dotăm Școala gimnazială din Șcheia cu un laborator de informatică pentru ca oameni mici și oameni mari să învețe, la timpul lor, competențele necesare pentru a nu rămâne în urmă cu vremurile și oportunitățile.