Asociatia Zi de Bine

Asociatia Zi de Bine

VERDE STOP-FII EROUL PĂMÂNTULUI!

Status: Fundraising

În Iulie, la #ZiDeBineMoldova, îi învățăm pe copii cum fiecare dintre noi poate/trebuie să se poarte mai Bine cu Pâmântul. Ne ducem pe străzi și prin parcuri cu lecții simple despre grija pentru planetă

[ Show more ]
0% Complete

0 RON

Sumă:

0

Galantomi:

0

Donații:

10,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

 

Despre cruzimea cu care, noi, oamenii, ne purtăm cu Pământul am putea vorbi, probabil, până se termină anotimpurile și tot ar mai fi de spus. Am putea vorbi… sau am putea face ceva.

Cum ar fi, de exemplu, un fel de școală de vară eco și la tot pasul. Nu chemăm copiii la ore, că doar e vacanță! Ne ducem noi pe străzi, prin parcuri și grădini cu lecții simple și convingătoare despre grija pentru planetă. Cu filme, cu experimente, exemple și ateliere.

În Iulie, la #ZiDeBineMoldova, îi învățăm pe copii cum fiecare dintre noi poate și trebuie să se poarte mai Bine cu Pâmântul.

Mai știi cum era jocul, nu? Hop, țop, dacă nu erai în posesia unui strop de verde, cât de mic, o frunză, un fir de iarbă, când se striga „verde stop!” erai „amendat“. Azi vedem în timp real cum regulile unui joc de copii s-au transformat în regulile unui joc de adulți ce se anunță tot mai periculos. Trăiești într-un oraș de betoane, pe care 2022 l-a prins fără verde la el pentru a nu știu câta tură consecutivă... riști să îți pierzi mașina sub tirul pumnilor de gheață care lovesc ca din senin.

În școlile din România însă, educația ecologică rămâne și azi opțională. Asta înseamnă că generația care trebuie să fie cel mai bine pregătită pentru fenomene meteo extreme deprinde noțiuni despre mediu și poluare doar dacă se discută pe acasă... Nu ne putem pune baza în asta!

 

Și atunci, ce facem? Demarăm un proiect pilot în 3 părți în Piatra Neamț! Vom organiza seri de filme eco în cartier, ca să înțelegem cam pe unde ne aflăm și ce e de făcut. Vom colabora cu un specialist în agricultură de permacultură pentru a duce în 3 școli primare cutii de compost și a-i învăța pe copii cum să le folosească. Și tot în școli, dar și în 2 parcuri de copii și La Caiace (loc de agrement) vom amplasa panouri informative cu și despre „8 pași mici care pot salva planeta”.