Asociatia Zi de Bine

Asociatia Zi de Bine

LOC DE ADEVAR

Status: Fundraising

Pentru că în toată România nu există niciun centru integrat pentru sprijinirea investigării abuzurilor împotriva copiilor, in Aprilie facem, împreună cu Asociația VIS, #LocDeAdevăr -  primul centru integrat pentru copiii victime din România.

[ Show more ]
0% Complete

0 RON

Sumă:

3

Galantomi:

0

Donații:

30,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Nu-i cuvânt în stare să descrie Răul pe care-l face unui copil abuzul. Nu e. Abuzul în sine e oroare. Vine apoi interacțiunea complexă a copiilor victime cu sistemul judiciar românesc. Grea și traumatizantă și ea.

 Am reușit împreună, anul trecut, să facem 7 Locuri de Bine – 7 camere dedicate audierii minorilor, după un protocol adaptat vârstei, de către un specialist intervievator, într-un spațiu amenajat cu elemente și materiale care să îl ajute să își spună povestea cu un risc cât mai mic de retraumatizare, după standarde europene.

Dar în continuare un copil-victimă trebuie plimbat pe la sediile diferitelor instituții, împrăștiate prin diverse localități. Pentru că în toată România nu există niciun centru integrat pentru sprijinirea investigării abuzurilor împotriva copiilor. Așa că îl facem noi! Ca să nu mai fie plimbat între toate instituțiile, ca să nu mai povestescă și repovestească prin ce a trecut și, astfel, ca să nu mai retrăiască trauma, în Aprilie facem, împreună cu Asociația VIS, #LocDeAdevăr -  primul centru integrat pentru copiii victime din România.