Biblioteca cea mai cea de ziua mea

 

Adina Dedu Asociatia Zi de Bine

60% Complete
300 RON
Sumă strânsă
500 RON
Target
3
Donații
Vreau să fac o donaţie!

M-am născut într-un familie cu o biblioteca mare și plină de cărti, care ne dădea dureri de cap în fiecare sambata cand trebuia să stergem praful si care ne punea în dificultate ce să citim mai întai. La noi în oraș a existat mereu o bibliotecă cu multe și variate volume, aveam rude și prieteni și ei cu biblioteci de unde puteam imprumuta cărti.

Dar nu toți copii au sansa asta. In 2019, potrivit Eurostat, 93,5% dintre români nu cumpără nici măcar o carte pe an in timp ce doar 6.2% dintre romani declara ca citesc in timpul liber. Cu cat ne adancim în realitatea rurala din Romania, cu atat situatia e mai trista.

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua de naștere unei cauze dragi mie.

La initiativa  #asociatieizidebine ne-am propus sa strangem bani pentru un BookTruck, o biblioteca mobilă care va împrumuta gratuit cărți în satele fără bibliotecă funcțională. BookTruck-ul se adresează în primul rând copiilor și tinerilor, dar va avea cărți pentru toate categoriile de vârstă.

Cel mai frumos dar pe care mi-l poți face este să fii alături de mine și, în loc să îmi faci un cadou, să donezi banii către acestă cauză.

Împreună suntem mai buni!

Îți mulțumesc că ești alături de mine și, dacă îți place ideea, îți poți dărui și tu ziua de naștere pe ziuata.galantom.ro!


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

În fiecare lună, peste 1 milion de români își serbează ziua de naștere sau de nume. Cum ar fi dacă fiecare dintre ei ar da acestei aniversări [Alt] SENS?

12 cauze sociale, câte una pentru fiecare lună a anului. Milioane de sărbătoriți care, de ziua lor, fac cinste. Fă-ți cinste cu BINE! De ziua ta ajută un OM să se ridice!

 

SUSŢIN PROIECTUL

BOOKTRUCK

In IULIE, la Zi de BINE, dam CARTILE PE FATA si facem BookTruck, o biblioteca mobilă care va împrumuta gratuit cărți în satele fără bibliotecă funcțională. Vom transforma o dubă obișnuită într-o bibliotecă modernă și prietenoasă. Pe interior vom monta rafturi care să poată găzdui 1000 de cărți, care vor fi gestionate cu un soft special de bibliotecă. Pe exterior BookTruck-ul va fi colorat, cu marchize pe ambele părți care să protejeze de soare și de ploaie, cu pouf-uri și cu rafturi mobile astfel încât doritorii să poată consulta cărți și fără să intre în biblioteca mobilă. BookTruck-ul va sta câte o zi într-un sat, la care va reveni lunar, astfel putând să servească 20+ comunități. Pe lângă cărți, vom duce în sate și ateliere, lecturi și activități interactive, plus "rafuri" cu biblioteca vie (human library): oameni de diverse profesii care să poată povesti tinerilor ce înseamnă să fii medic, IT-ist, mecanic, arhitect, actor. BookTruck-ul se adresează în primul rând copiilor și tinerilor, dar va avea cărți pentru toate categoriile de vârstă. Dorința noastră este ca pe termen mediu și lung să ajutăm la crearea unor biblioteci permanente la sat. Doar în județul Cluj sunt peste 300 de sate și poți număra pe degete câte dintre ele au bibliotecă publică funcțională (nu existentă doar teoretic). Oamenii vor putea împrumuta câte 4 cărți pentru o lună, le vor putea returna oricând într-o cutie specială amplasată într-un loc public din sat (de genul magazinul satului) și vor putea să ne comunice și ce alte titluri ar vrea să poată împrumuta din BookTruck. Estimăm că lunar 500 de copii și tineri vor beneficia de cărțile și activitățile BookTruck-ului. În fiecare sat biblioteca mobilă va sta într-un loc central și ușor accesibil (curtea școlii, în fața magazinului satului, lângă cămin cultural).

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună. Și, când se întâmplă așa, îți dai seama că acesta este, poate, cel mai fr

 

3 Donații

La mulți ani!
04 Aug 2021

Anonymous

100 RON
05 Jul 2021
05 Jul 2021
Adina Dedu : Asociatia Zi de Bine
Biblioteca cea mai cea de ziua mea