Cel mai frumos cadou de ziua mea

 

Denisa Nuca Asociatia Zi de Bine

37.5% Complete
375 RON
Donations raised
1,000 RON
Target
3
Donations

Asteptam sa vina ziua mea sa o pot dona unui proiect "Zi de bine".

Iar proiectul lunii iunie este... dorul. Nici nu putea fi mai potrivit. Caci in ultimul an mi-a fost tare dor de "acasa".  Mi-a fost dor de mama si de fratele meu, de nepoti, verisori, matusa si de munti.

Proiectul "Zi de bine" este despre cei ramasi in urma, copii carora le e dor de parintii lor plecati "afara" si care cine stie cand se mai intorc.  Ca urmare a donatiei noastre, copii dintr-un sat romanesc vor cauta impreuna simboluri ale identitatii lor, le vor transforma in indicatoare (discuri din metal) si vor primi biciclete care sa-i poarte pe traseul astfel marcat (1000km). 

E frumoasa ideea de a aduce copii impreuna si de a-i sustine sa gaseasca repere ale identitatii lor. Nu stiu daca ideea asta, bicicletele si calatoria simbol de 1000km (cu predare de stafeta) le va mai alina din dor. Insa poate o sa le creeze un sens de apartenenta la comunitate care e tare yuuuumy.

Asa ca va invit, drept cadou de ziua mea, să donati banii către acest proiect.

Împreună suntem mai buni!

Îți mulțumesc că ești alături de mine și, dacă îți place ideea, îți poți dărui și tu ziua de naștere pe ziuata.galantom.ro!


Read the story below or recommend this campaign to your friends.

in benefit of

In fiecare luna, peste 1 milion de romani isi serbeaza ziua de nastere sau de nume. Cum ar fi daca fiecare dintre ei ar da acestei aniversari [Alt] SENS?

12 cauze sociala, cate una pentru fiecare luna a anului. Milioane de sarbatoriri care, de ziua lor fac cinste. Fa-ti cinste cu BINE! De ziua ta ajutam un OM sa se ridice!

 

SUSŢIN PROIECTUL

100 de Doruri

Multi oameni pleaca departe si nu se mai intorc nici macar la copiii sau parintii lor. Sunt sate intregi care se destrama... Ramâne însă DORUL. Ce i-ar face pe toti sa se adune din nou, impreuna?

In Iunie, Asociatia Zi de BINE impreuna cu Asociatia Lume Buna lanseaza proiectul 100 de Doruri

Copiii din Corlatel cu parintii plecati la munca in strainatate aduna 1000 de oameni pentru a transforma 100 de doruri in 10 repere ale lui ACASA. Ei marcheaza fizic un traseu al identitatii satului lor si primesc biciclete pentru a-l inaugura printr-o stafeta in care strabat impreuna peste 1000 de km care-i apropie simbolic de cei aflati departe.

„Mi-e dor de… sau n-as putea trai fara”- care sunt acele legaturi concrete, punti peste timp si spatiu, care-i tin aproape pe corlateni oriunde ar fi? Copiii vor chestiona intreaga comunitate, de aici si de departe, pentru a afla ce-i uneste pe toti.

Intr-o serie de  ateliere, ei vor lucra cu aceste raspunsuri si le vor distila pana obtin 100 de doruri-esenta a identitatii satului lor. Le vom grava pe 10 discuri mari din metal – repere vizibile pe care le vom amplasa in 10 puncte strategice

Prin stafeta pe biciclete, copiii  conecteaza  spatial  aceste repere temporale si afective ale satului realizand un traseu cultural- identitar. Il vom inaugura de Rusalii -ziua satului Corlatel- printr-un eveniment pentru intreaga comunitate.

Copiii din comuna Corlatel, judetul Mehedinti dau un exemplu de cum pot reconstrui spiritul comunitatii lor in jurul a 100 de doruri care insumeaza tot ce e mai important si valoros pentru cei de aici si de departe. In urma raman 10 repere fizice, vizibile, indestructibile care marcheaza un traseu cultural-identitar ce-i va face pe corlateni, oriunde s-ar afla, mandri de radacinile lor.

 

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună. Și, când se întâmplă așa, îți dai seama că acesta este, poate, cel mai fr

 

3 Donations

Anonymous

75 RON
09 Jun 2021
Pentru dor, regăsire, acasă și împreună.
03 Jun 2021

Mircea

200 RON
03 Jun 2021