Mihaela Calinoiu Stemat - Asociatia Zi de Bine

Nu putem să îi lăsăm să se piardă

0 RON Donatii stranse
0% Complete
1,000 RON Target
0 Donatii
8 Zile ramase
Vreau sa fac o donatie!

 

De când Zi de bine a început să facă atât de mult bine, așa de frumos și cu impact rapid, mi-am dorit să fiu alături de proiectul ăsta, de oamenii și cauzele pentru care caută ajutor, pentru care s-au luptat și în plină pandemie, în plină răsturnare de situație pentru proiectele pe care le gândiseră. În niciun an, au făcut minuni. Au găsit fonduri pentru cauze marginalizate, le-au implementat, le-au urmărit, au făcut să se întâmple. Am așteptat cuminte să îmi vină și mie rândul să îmi donez ziua de naștere pentru unul dintre proiectele lor, oricare ar fi fost în plan pentru ianuarie. Pentru că eu sunt născută în ianuarie. În aceeași zi cu tovarășul, de toată adolescența mi-am auzit tone de glume cu ”Și, ce vrei să te faci când vei fi mare? Dictatoare? Hahaha”.
Și a venit și rândul meu. Când am auzit despre cauza din ianuarie, mi-am tăcut. Nu eram eu pregătită să mă întorc în colțuri negre ale copilăriei și adolescenței mele, să recunosc deschis că și eu am fost unul dintre copiii și adolescenții, chiar tinerii, care au trecut prin depresie. Care și-au făcut lucruri despre care eu nu pot vorbi nici acum. Tăcută, urâtă foarte. Nici nu avea nume pe atunci. Cu intuiția aia a mamelor care știu și când nu știu, mama m-a dus la Parhon, ca să găsim răspunsuri la unele întrebări, unde un medic aproape de pensionare, morocănos și urâcios, a spus scurt ”Avem probleme de rezolvat”. El nu avea, sau o fi avut și el, dar eu clar aveam. Cu mama lângă mine, cu soră-mea, salvatorul vieții mele, vă spun, și și cu tata, am reînviat încet. A durat mult, incredibil de mult, dar în timp ce eu îmi reveneam alți tineri de lângă mine se pierdeau. Printre ei, unul dintre verii mei, deștept, frumos, cârlionțat, năbădăios, inventiv. Nu mai e cu noi de mult dar mă gândesc la el deseori.
Când am trecut eu prin tulburările astea, aparent perfect funcțională, exista mult prea puțin ajutor pentru copiii și adolescenții care se confruntau cu probleme emoționale majore. Nici nu aveai voie să ai probleme, așa ceva nu era pe nicio hartă. Nu se discuta despre, nimeni nu era instruit să recunoască semne și să intervină în vreun fel, totul se trăia închis și ascuns. Ce linii, ce chaturi, ce discuții, ce suport. Nici nu știu dacă aș fi acceptat că am nevoie de ajutor sau dacă aș fi cooperat cu mine însămi. Dar eu am fost norocoasă, extrem de. Și pentru că am fost norocoasă, vă rog: hai să ajutăm și alți puști. Hai.
Zi de bine lucrează la un teen line, un call center dedicat adolescenților în depresie, într-un an mai dificil ca oricând, au gândit, împreună cu specialiști și cu oameni aproape de fenomenul depresiei la adolescenți, sprijin concret, direct. Au nevoie de fonduri pentru a crea si implementa.
Orice donație e un ajutor enorm. Poate face diferența între a avea sprijin sau nu, între a fii sau a nu mai fi. E ajutor pentru puști, pentru mame și tați, pentru noi toți, căci ne trebuie, ne trebuie tare o societate vie, puternică, tânără.
Atât am avut de spus și vă mulțumesc pentru orice donație. #Zidebine


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Asociatia Zi de Bine

In fiecare luna, peste 1 milion de romani isi serbeaza ziua de nastere sau de nume. Cum ar fi daca fiecare dintre ei ar da acestei aniversari [Alt] SENS?

12 cauze sociala, cate una pentru fiecare luna a anului. Milioane de sarbatoriri care, de ziua lor fac cinste. Fa-ti cinste cu BINE! De ziua ta ajutam un OM sa se ridice!

 

TeenLine

Teen Line - Pentru că nu mai vrem „să le dăm cu seen”

În Ianuarie, vrem să le spunem adolescenților că nu e nevoie să facă față singuri crizelor emoționale sau problemelor generate anxietate și depresie, indiferent de mediul de proveniență și de condițiile de viață! CUM? Prin suport psiho-emoțional dedicat: helpline gratuit, cu acoperire națională, disponibil 24/7. Prin psihoeducație: facem o platformă online dedicată și o populăm cu articole și materiale video de la psihologici, cu informații de specialitate, pe înțelesul tuturor.

Teen Line va fi primul proiect integrat de sănătate emoțională/prim ajutor emoțional din România dedicat adolescenților între 13 și 21 de ani.

Teen Line va fi o mână întinsă de care să se prindă atunci când simt că îi înghite negura unor gânduri greu de pătruns. Teen Line va fi o platformă unde pot să calce ferm și liberi, liberi de propriile temeri și liberi de judecățile și prejudecățile altora. 

 

Daruieste ziua ta ~ 2021

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți

0 Donatii

Nu exista nici o donatie. Fii primul care doneaza!