Cel mai frumos cadou de ziua mea

 

Alexandra Cucuian Asociatia Zi de Bine

100% Complete
899 RON
Sumă strânsă
500 RON
Target
12
Donații

De-a lungul timpului, din varii motive, am ales să las ziua mea să treacă fără să o marchez în vreun fel. Din 35 de zile de naștere de până acum, și din cel puțin 30 pe care mi le amintesc, cred ca pot număra pe degetele de la o mână zilele în care ”am făcut ceva de ziua mea”. Dar anul ăsta, am ajuns pe pagina Galantom și am văzut că aș putea face ceva cu adevarat util cu ocazia zilei mele de naștere. Prin urmare, vă invit pe toți să îmi fiți alături în această perioadă și să mă ajutați să marchez cei 36 de ani prin care am trecut, cu o faptă bună care poate ajuta oamenii care au nevoie. În acest caz particular este vorba despre femeile și copiii lor care trăiesc, din nefericire, alături de ”omul lor” și tatăl copiilor lor, un coșmar continuu: violența domestică. 

Oamenii de la ”Zi de bine” au pornit proiectul ”Iubirea care bate la ochi” și am ales să mă alătur. ”Iubirea care bate la ochi” vorbește despre o realitate în care, din fericire pentru mine, nu am fost niciodată implicată direct. Cu toate astea am auzit și eu, ca mulți dintre voi, o grămadă de povești despre aceste familii. De fiecare dată m-a surprins în cel mai nefericit mod atitudinea oamenilor din preajma cazurilor. Iar această atitudine balansează de mult prea multe ori între ”o fi făcut ea ceva de o bate ăla” până la ”pai dacă stă, înseamnă că îi place”. Nu am să repet eu aici cât de fundamental greșită este această atitudine și cât de rău face ea întregii societăți, începând cu înseși victimele vielenței domestice și terminând cu fiecare dintre copiii noștri care învată de la noi.

Am să las totuși alături, câteva linkuri spre articole ale unor oameni (Petronela Rotar, Mihai Vasilescu, Ioana Chicet-Macoveiciuc, Oana Sandu (DOR)) care știu mult mai bine să scrie, decât aș putea-o face eu vreodată. Tocmai pentru ca am convingerea că a conștientiza această problemă la adevărata ei mărime, este calea spre ameliorarea ei. Iar ameliorarea acestei probleme va duce la o lume mai bună. Pentru că asta ne dorim, așa-i?

Așadar voi termina mica mea pledoarie pentru această cauză acum, rugându-te din nou să mă ajuți să ajut.
Cel mai frumos cadou pe care mi-l poți face anul ăsta, de ziua mea, este să fii alături de mine și, în loc să cauți să îmi cumperi un cadou, doar pentru că e ziua mea și ”așa se cade”, să donezi banii către acestă cauză.

Împreună suntem mai buni!

Îți mulțumesc că ești alături de mine și, dacă îți place ideea, îți poți dărui și tu ziua de naștere pe ziuata.galantom.ro!

Alexandra

 


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

În fiecare lună, peste 1 milion de români își serbează ziua de naștere sau de nume. Cum ar fi dacă fiecare dintre ei ar da acestei aniversări [Alt] SENS?

12 cauze sociale, câte una pentru fiecare lună a anului. Milioane de sărbătoriți care, de ziua lor, fac cinste. Fă-ți cinste cu BINE! De ziua ta ajută un OM să se ridice!

 

1000 de femei, victime ale violentei domestice, vor avea acces la MINERVA, un dispozitiv mascat intr-o bijuterie, care le ajuta sa apeleze rapid 112 daca agresorul incalca ordinul de protectie.

Avem nevoie de voi pentru ca victimele violenței domestice să se simtă apărate. Să poată ieși din prizonieratul în care le țin agresorii lor - de regulă, tocmai oamenii alături de care credeau că pot simți siguranță, căldură, iubire: partenerii sau soții lor.

 

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună. Și, când se întâmplă așa, îți dai seama că acesta este, poate, cel mai fr

 

12 Donații

Cosmina

50 RON
23 Nov 2020
La mulți ani, Alexandra!
23 Nov 2020
23 Nov 2020
Bravo
23 Nov 2020
15 Nov 2020
Multumesc Alexandra 🙏, de mult vroiam sa iti fac un cadou 🙂, acesta este cel mai minunat mod de a dărui. "Daruind vom dobandi" sa ne fie si sa va fie de folos. 🙂🤗
11 Nov 2020

Anonymous

32 RON
Sa fie cu folos. 🙏🏻
11 Nov 2020
La multi si sanatosi ani, OM minunat! Multe bucurii si cat mai multe zile senine alaturi de frumosii tai baieti!
10 Nov 2020
09 Nov 2020
La multi ani sanatosi!
08 Nov 2020
Hai La mulți ani! Și bine zici... Și bine faci...
20 Oct 2020
20 Oct 2020